vrijdag 27 mei 2016

Financieel fit voor ondernemers- Waar vind u hulp

Hoe is de hulpverlening geregeld in Nederland?



Hulpverlening voor particulieren is geregeld via de gemeente


Er zijn diverse organisaties in Nederland die persoonlijke hulp of advies verlenen bij schulden. Bijvoorbeeld een kredietbank, het maatschappelijk werk of de sociale dienst in uw gemeente. In eerste instantie zal de schuldhulpverlener proberen een oplossing te zoeken met uw schuldeisers: het zogenaamde minnelijke traject. Lukt dat niet, dan wordt de rechter gevraagd om een oplossing: het wettelijke traject (de WSNP).


Voor ondernemers ligt dit anders.

Bijstand voor zelfstandigen

Heeft u een bedrijf? En heeft u tijdelijk extra geld nodig om bijvoorbeeld uw bedrijf te redden of uw gezin te onderhouden? U kunt een beroep doen op de bijstand voor zelfstandigen. Dit heet een Bbz-uitkering (Besluit bijstandverlening zelfstandigen). Er zijn twee soorten van bijstand:
  • Een rentedragende lening (bedrijfskapitaal)
  • En periodieke uitkering op bijstandsniveau voor maximaal 12 maanden. De gemeente kan dit met maximaal 24 maanden verlengen. U betaalt meestal geen rente
Meer informatie over bijstand voor zelfstandigen (Bbz). De ROZ voert de Bbz uit voor de gemeente Almelo.

Financieel fit voor ondernemers helpt zelfstandigen (ZZPers). Niet alleen met de hulpverlening wij zijn dit traject graag een stap voor. Begeleiding van uw administratie, zowel bedrijf als privé, helpt u al een goed eind op weg. Voorkomen is tenslotte beter dan genezen.


Krijg grip op je geld!.
80% van de mensen heeft een hekel aan de administratie. 90% ondervindt dagelijks stress vanwege geld. Dat hoeft niet. Je kunt zonder al teveel inspanning en zorgen grip op je geld krijgen.
Kennispunt bedrijfsadvies helpt u weer financieel fit te worden. Geen slapeloze nachten meer geen aanmaningen meer. Rust in de keet- rust in je hoofd!



Kennispunt- Financieelfit- Marco van Houttum- vanhouttum@gmail.com

Geen opmerkingen:

Een reactie posten