vrijdag 13 mei 2016

Financieel fit voor ondernemers- stapels weg werken

Financieel fit voor ondernemers
Kennispunt bedrijfsadvies begeleidt ondernemers om (opnieuw) financieel fit te worden.
Onderneem actie om het overzicht terug te krijgen!

Het gaat erom om de eerste (grote) drempels letterlijk weg te nemen.
En dus gaan we eerst stapels wegwerken volgens een overzichtelijk plan.
En dat deel ik in deze blog met jou. Want ook kleine stapels kunnen vervelend zijn. En achterstallige administratie is nooit goed voor je bedrijf.

Met deze tips heb jij voortaan een opgeruimd kantoor met bijgewerkte administratie.
Start met de eerste stapel. Begin gewoon. Stel vooraf een tijd in, die je bezig bent. In een half uur kun je al veel doen.

Neem document voor document door. Kan het weg? Gooi het meteen in de papierbak.

Wil je een document bewaren en is geen actie nodig? Dan gaat het in een verhuisdoos met ‘archief’ erop. Deze komt later aan bod.

Is actie nodig? Maar heeft het geen prioriteit? Leg het in de verhuisdoos met de titel ‘actie – geen prioriteit’.

Wat overblijft heeft acuut aandacht nodig. Verzamel alle documenten van eenzelfde klant/afzender/o.i.d. Zo krijg je overzicht en kun je gericht actie ondernemen.

Handel deze acute documenten zo snel mogelijk af. Neem contact op in geval van betalingsachterstand en tref een betalingsregeling.

Ga door, ook al zie je het even niet zitten. Stapje voor stapje kom je er wel.
Stapje voor stapje kom je er wel

Bij klanten maak ik altijd een vervolgafspraak. We gaan dan verder met de stapels en met het aanbrengen van structuur in dossiers en mappen. Ook digitaal. Ga jij zelf verder met bovenstaande actielijst? Plan dan opruimdates met jezelf in jouw agenda. Maak ze niet te lang – geen uren – want dat kan juist drempelverhogend werken.

En dan nu de belangrijkste tip: vraag hulp aan mensen die je vertrouwt. Aan mensen die je niet uitlachen, maar die jou willen helpen. Aan mensen die wel goed zijn in de administratie. Vraag hulp aan mensen die al wel weten dat duizendpoten niet echt bestaan, omdat zelfs duizendpoten helemaal geen duizend pootjes hebben…
Kennispunt bedrijfsadvies helpt u weer financieel fit te worden. Geen slapeloze nachten meer geen aanmaningen meer. Rust in de keet- rust in je hoofd!

Kennispunt- Financieelfit- Marco van Houttum- vanhouttum@gmail.com -


Geen opmerkingen:

Een reactie posten